Mariposa Butterfly Chair – iceland shorn grey

10.990 kr

Cuero Design

Mariposa Butterfly Chair i fårskinn Iceland Shorn Grey från Cuero Design. Underrede i 12mm svartlackat stål, svensktillverkat i småländska Gnosjö. Mariaposa Butterfly Chair är en designklassiker med en mycket fin kvalité!

Eller ring och beställ på 0472-260041.

Frågor eller funderingar? Kontakta kundtjänst!

Mått
Mariposa Butterfly Chairbredd 87cm djup 88cm
höjd 93.5cm
Brand:

Beskrivning

Mariposa Butterfly Chair från Cuero design är tillverkad i ett läckert isländskt fårskinn med baksidan i naturfärgat canvastyg. Underrede som standard i svartlackat stål. Mot ett tillägg på +800:- kan stålstommen köpas i mattkrom eller galvat.

På marknaden finns det ett antal olika modeller av Butter Fly Chairs eller fjärilsfåtöljer att välja på. Väljer du att köpa Mariposa Butterfly Chair från Cuero Design, så köper du en kvalitétsmöbel! Mariposa är i genomsnitt 30% större i måtten än övriga modeller på marknaden. Detta ger en helt annan stabilitet och framförallt komfort!

Den första Butterfly Chair designades 1938 i Buenos Aires av de tre arkitekterna Bonet, Kurchan och Ferrari (BKF). De inspirerades av ”La Tripolina” som tillverkades år 1881. Arkitekterna BKF gjorde en modernare version som endast tillverkades i tre exemplar. Men designen håller än idag!

Mariposa betyder just fjäril på spanska. Cuero Design tillverkar även en läcker liggfåtölj som heter Abrazo, pallen Flying Goose, sidobordet Jupiter m.m.