En åldrig ek finns i historien kring Nilssons Möbler i Lammhult. Och det är nog alldeles som det ska. För eken, som ofta associeras med det oföränderligt starka, kan också i mångt och mycket associeras med Anna och Sture Nilsson som tillsammans byggde upp ett möbelföretag som ännu lever vidare i familjen, i dag under ledning av sonsonen Mats Nilsson och sonsonsonen Erik.

Att möbeltillverkning och försäljning i Lammhult har långa traditioner är väl känt. 1924 grundades företaget av Anna och Sture Nilsson i Rörvik, 1 mil norr om Lammhult. Då var det tillverkning man sysslade med och från fabriken spreds bord, stolar och skåp över hela landet. Matsalsmöbler i ek med äppelmotiv var speciellt populära. Dessutom kom man rätt snart igång med produktion av det som skulle vara Nilssons Möblers signum i många år – stilmöbler.

1932 gick flyttkalaset till Lammhult och möbelproduktionen fortsatte. Som mest hade företaget 25 anställda.

Under 1940- talet gick också sönerna Sten och Folke in i verksamheten. Dessutom anställdes resande säljare och snart hade man kunder bland möbelaffärerna i hela Sverige. 1949 kom också Nilssons första postorderkatalog och mer och mer började man gå över från tillverkning till försäljning.

1958 byggdes en ny möbelaffär i Lammhult och mycket tack vare postorderkatalogen strömmade möbelturisterna till, speciellt under sommaren. Ett nytt och större lager fick byggas 1970. 1986 tog Folke Nilssons son Mats över företaget och år 2000 var det åter dags för en tillbyggnad, vilket gav Nilssons en butiksyta på cirka 4000 kvm. Mellan åren 1989-2006 var Nilssons medlem i en större möbelkedja. Sedan 2007 är företaget en fristående möbelaffär, med en egen organisation för möbelinköp. 2011 tog Erik över företaget med Mats kvar i bakgrunden.